Het is eindelijk zover: vandaag vertrekken we weer op kamp JOEPIE!
Het radioavontuur richting Mol kan eindelijk beginnen.

Aangezien we niet zover moesten reizen, vertrokken we maar om 11u30 met de trein richting Mol. Met veel blije gezichtjes, soms ook wat traantjes, maar vooral met veel goesting in het kamp namen we afscheid van het thuisfront. Vanuit Wervik vertrokken we naar Antwerpen en van Antwerpen naar Mol. Door vertraging misten we in Antwerpen helaas onze aansluiting, waardoor het verlangen om de kampplaats te zien als maar groter werd. Eens aangekomen in Mol moesten we een kleine 40 minuten wandelen naar de kampplaats.

Eens aangekomen op de kampplaats waren we blij verrast, want beide camions waren al volledig geleegd door de aspi’s en kookploeg. Na enkele uren zwoegen en zweten in de zon stond het volledige kampterrein al op zijn pootjes. We speelden een spelletje om onze families te ontdekken en daarna was het etenstijd. Alle leden konden genieten van een lekkere macaroni.

Na het eten was het voor de jongste afdelingen al tijd om in hun bedje te kruipen, waar het heeeeeeel warm was om te slapen. Enkel de keti’s kregen nog de kans om een spelletje te spelen, waarbij ze de eed bij de special forces moesten afleggen.

Ook de aspi’s reden vandaag hun laatste kilometers op de fiets, de volle 10 km. Vooraleer ze begonnen aan deze zware tocht genoten sommige van een verfrissende douche, anderen van een ochtendduikje in het meer. Na vier dagen werden de fietsen voorgoed (voor dit kamp dan toch) aan de kant gezet en konden ze genieten van het echte begin van hun bivak: de camion ledigen! Dit werd achteraf beloond met een lekkere pasta pesto. Nog eens een dikke merci aan de kookploeg!