Vandaag was de dag dat de sloebers hun kampaandenken konden verdienen in een spel waarbij ze voorbij een groep haaien probeerden te geraken. De gepersonaliseerde badeentjes konden ze redden en nu kunnen ze thuis ee lekker mee gaan baden.

 

De speelclubbers beleefden vandaag hun laatste dag in de ruimte. Ze startten de dag met een interactieve ruimtequiz. Uit de quiz bleek dat ze klaar zijn om echte astronauten te worden. Ze blikken heel positief terug op een tiendaagse reis door de ruimte.

 

Voor het laatste spelletje van dit kamp bij de rakwis moesten ze even in de huid van Violet (uit Sjakie en de Chocoladefabriek) kruipen. Ze speelden een quiz waarbij juiste antwoorden een kauwgombal opleverden voor ieder lid. Degene met de grootste bol was de uiteindelijke winaar. We hadden hierna nog wat tijd over en besloten om een vriendschappelijk potje baseball te spelen tegen de tito’s.

 

De wereld van de titos werd overgenomen door zombies. Ze moesten eten leveren naar de nabij gelegen gebieden zonder door de zombies te worden opgegeten. Daarne hebben ze de rakwi’s 2 ingemaakt in baseball!!

 

De keti’s stonden deze ochtend voor hun laatste missie als special forces. Na een reeks opdrachten werd de rookbom aangestoken, een teken dat de missie succesvol geslaagd was en een mooi einde van hun kamp.

 

De aspis hun laatste dag in het oude Griekenland werd gespeeld in de tabaksdozen. 123 tabaksdoze, knipoogje in de tabaksdoos, schildpadjes maken in het zand en fortje maken: allesmaakt deze halve sloebers nog blij.

 

Na het laatste middagmaal met de families was het tijd voor platte rust. Nu ja, wat je rust kan noemen. Het was namelijk voor iedereen tijd om hun boeltje ongeregeld in de tent terug in hun bananendozen te krijgen. Zo werd meteen de opkuis van dit kamp ingezet, alle dozen richting de camion samen met de veldbedjes. Tenten gingen plat, kabels werden opgerold, banken werden opgeplooid en zweet vloeide van de gezichten met het zonnetje in ons wezen. Eenmaal de opkuis erop zat, werden alle leden samengeroepen voor het slot van de toneeltjes: het Reuzachtig Amusant Vreedzaam Evenement (RAVE). Iedereen werd verrast met 4 showtjes door enkele van de leiding: de politie en de piraten begonnen de show, zij werden opgevolgd door de boysband The Wild Berry Skittles. Hierna werd Betty ten huwelijk gevraagd na een duet van ‘Love is an open door’. Als kers op de taart kwam Fabioww nog met een surprise act. Fenomenaal wat de leiding allemaal niet klaarspeelt om de gastjes te entertainen en verrassen. Zo werd de laatste avond ingezet en mochten de leden gaan genieten van hun laatste momentjes met een braadworst en leuke plaatjes! Nu zitten we allemaal samen rond het vuurtje, gezellig te praten om deze dag in groep af te sluiten.