Ondertussen zijn we al aangekomen aan dag 7 van het kamp. Nog 4 nachtjes slapen en we zijn terug thuis!

s’Ochtends sterden de sloebers elk om hun oceaan zo monster vrij mogelijk te maken. In de namiddag genoten ze van een verfrissend sleerzeil.

Deze morgen streden de speelclubnouten tegen elkaar in een heuse ruimteslag, waar ze elkaars ruimteschepen moesten verwoesten. Daarna was het tijd om onze spectaculaire act te oefenen om iedereen om ver te blazen tijdens de zangstonde. Vervolgens speelden we nog wat met de tabaksdozen om dan er na te knallen tijdens de zangstonde. Deze legden we dan ook af met vlag en wimpel. Na het eten genoten we nog wat van de dagelijkse toneeltjes om dan af te sluiten met ruimtevaarders vs aliens waarin ze opzoek waren naar een nieuwe planeet om hun speelclubnoutbeschaving voort te zetten.

De rakwi 1’ers hadden vandaag als thema b en b ( bakkers en beenhouwers) in de ochtend moest de groep samenwerken om hun band sterker te maken. In de namiddag gingen de bakkers een duel aan tegen de beenhouwer om zo best mogelijke winkel te hebben.

Vanmorgen speelden de Rakwi 2 in het bos met de tabaksdozen. We hadden nog wat tijd voordat het kampliedje zou beginnen, dus we gebruikten die om met begeleiding van Warre op de gitaar ons liedje voor de zangstonde te oefenen. Na het eten was het de bedoeling om zoveel mogelijk erfgenamen te verzamelen, zodat de chocoladefabriek van Rakwi Ronka een familiebedrijf kon blijven. In de avond moesten alle rakwi’s ongezien de fabriek binnensluipen. Dat ging niet zonder problemen, vooral voor het team dat hun kamp op een mierennest had gevestigd. Gelukkig konden we er allemaal om lachen!

De wekker voor zowel de titos, ketis als aspis ging vandaag iets vroeger dan normaal. Ze werden namelijk door hun leiding gewekt om 3u30 voor een 12-urenspel. Jaja, het is tito-keti-aspi, of codenaam TKA (*schreeuw als een meeuw*). Er werden 12 districten gemaakt met uit elke groep enkele leden. Er werden verschillende slaapkampen gemaakt en om het uur was er een opdracht waaraan de leden konden deelnemen om punten te verdienen. Ontbijt en choco werden op deze manier ook bijvoorbeeld verdiend. Moe maar voldaan doorstonden alle groepen de 12 uren, waarbij District 8 zich nipt als overwinnaar kon kronen. Vanaf 3 uur was het tijd voor de iconische harde pleinspelen. In de vlakke zon op een mooi veldje werden zowel D-day als ‘Wie is het’ gespeeld. Daarna keerden we terug naar een bekende plek: onze mooie kampplek om onze maagjes te vullen. De avond eindigde met de lang besproken, fel begeerde baseball tussen de ketis en de aspis. De sfeer was intens, de gemoederen liepen af en toe wel hoog op, maar deze werden bedaard met een overtuigende 32-16 voor de aspis. Waar was de tegenstander?!

Na 16 uur genoten alle afdeling nog van een gezamenlijke activiteit: zangstonde in 10 om te zien stijl. We kunnen met alle leden beamen dat het een geslaagde zangstonde was

Tot Morgen!!!