Voor de leden begon de dag vandaag met een speciale wending: ze werden niet gewekt door wie ze verwachtten, maar zeker niet door de minste personen. HET IS ASPI IN LEIDING!

De interimleiding zorgde voor een avontuurlijke onderwaterreis voor de sloebers waarbij ze aan de hand van verschillende spelletjes dichter bij een verloren schat kwamen. Hierin vonden ze lekkere snoepjes. De sloebers hebben een avontuurlijke dag vol zoektochten beleefd aangezien ze in de namiddag met andere aspi’s het mysterieuze Atlantis verkenden, dat zich op de bodem van de oceaan bevindt. Ze speurden en groeven naar verborgen schatten, en snoepten af en toe van lekkere traktaties. Ook gingen ze snorkelen tussen de kleurrijke vissen, waarbij ze onverwacht een verfrissende douche kregen. Wat een spannende dag!

De speelclubbers kregen de opdracht om zo goed mogelijk hun ei te beschermen tegen de zwaartekracht door verschillende materialen te verdienen. Dit ei moest namelijk hun eigen raket voorstellen die op ramkoers was terug naar de aarde. Hiervan overleefde maar één eitje. Hierna mochten de speelclubbers de aarde (piñata) kapotslaan die gevuld was met lekker snoepjes. Zou dit werkelijk zo zijn? Deze namiddag vulden de speelclubbers hun raketten voor de grote race naar de maan. Na 16 uur stippelden ze hun routes uit door vragen te zoeken in het bos en die juist te beantwoorden. Na een heerlijke maaltijd speelden we nog een klein afsluitspelletje om tot rust te komen. Nu liggen alle speelclubbertjes in dromenland.

Het thema van de ochtend voor de Rakwi1’ers was vandaag leger, waar ze een klassiek spelletje Risk speelden waarbij er bruggen moesten worden gebouwd bij de Bolle Bouwer om verschillende landen te bereiken. Na de platte rust werden ze omgetoverd tot wetenschappers in een echt laboratorium. Helaas hadden ze geen grondstoffen voor hun experimentjes. Deze werden verzameld door de Rakwis, waarna ze hun proefjes werkelijkheid konden laten worden. Met een interactieve quiz eindigde de avond voor hen waarin ze bewezen dat ze hun aspi’s even goed kenden als zij zichzelf kennen.

Deze ochtend speelden we het Grote Oempa Loempa Cluedo Spel. Ozzie, de Opperoempa Loempa, was vermoord en het was aan de Rakwis om de moord op te lossen. Ze kregen rollen en begonnen met het verzamelen van aanwijzingen en het ondervragen van verdachten. Door goed samen te werken en onze bevindingen te delen, konden we uiteindelijk de moordenaar van Ozzie ontmaskeren en gerechtigheid brengen. Willy Wonka wilde een nieuwe naam voor zijn chocolade. Aan de hand van postjes werden letters verdiend voor op het Scrabble-bord om zo een naam te maken. Willy Wonka moest dan wel de naam nog goedkeuren. In de avond werd er nog chocolade gemaakt door de Rakwis.

De tito’s hebben in de voormiddag net zoals in de film Bird Box een apocalyps overleefd. Geblinddoekt ontweken ze het nog steeds onbekende monster. Tijdens hun tocht hebben ze verschillende obstakels overwonnen. Zo zijn ze in een veilige haven beland waar rust en vrede heerst. Na de middag werden ze opgesloten in de camion, net zoals apen in een kooi in Planet of the Apes. Na vieruurtje speelden ze verschillende kleine spelletjes zoals ‘in het groen’, ‘Big Booty’… ’s Avonds was het een quiz, maar voordat ze mochten antwoorden moesten ze een vies drankje drinken.

De ketis hadden vandaag pech, zij werden wakker gemaakt door hun standaard leiding, oooohhh! Ze vertrokken vandaag op internationale missie voor de Special Forces. Samenwerking stond centraal, samen met landen veroveren. Enkele ketis ontdekten ook een nieuw continent op de wereldkaart: Azifrikameropa AKA de achterkant van het spelbord. Alsof de kookploeg nog niet genoeg werk had, moesten ze noodgedwongen het peloton overnemen van de ketileiding. Een spelletje met pelotons en spionnen die de bom bij de generaal trachtten te krijgen, ging er hard aan toe. Hopelijk zijn er naast de generaal die bij de bom eindigde, geen vriendschappen gesneuveld hierdoor. Tipje van de dag: laat een keti nooit jouw leeftijd inschatten, want dan eindig je zoals Mathias B. als een vermoedelijke 35-40-jarige man…

De congédag voor de leiding kon beginnen: beentjes de lucht in en chillen, althans dat dachten ze. De diensten overnemen van de aspi’s en daarna meteen beginnen met koken voor de selfcook stond op hun planning. De hele dag werden balletjes gerold, groentjes gesneden, fruitbrochettejes gestoken en chocolade gesmolten. Zo werd wel een lekkere maaltijd op tafel gezet voor de leden, de hardwerkende aspi’s en de kookploeg die ook met een ingeklede tafel in de watten werden gelegd. Bij deze een welgemeende dank u aan de kookploeg om iedere dag eten op tafel te zetten voor ons, want we hebben gemerkt dat het een lastige, stressvolle taak is.