We zitten ondertussen al aan de helft van het kamp. We zijn nog steeds super enthousiast en we willen nog zeker niet naar huis.

De sloebers vertrokken vandaag op dagtocht met als bestemming een fantastisch speelpleintje. Na de zware dagtocht konden de sloebers spelen met de tabaksdozen en moesten ze al weer naar dromenland in de onderwaterwereld.

De speelclubbers startten de dag met een heel bijzondere missie: ze moesten de maan vinden die werd verstopt in het huis van Gru! De speelclubbers slaagden in hun missie en stuurden de maan terug het heelal in. In de namiddag waren ze nog nauwelijks te herkennen. Ze legden namelijk een parcours af in de modder en verf. In de avond genoten de speelclubbers van een heerlijke douche.

Vandaag waren de rakwi’s influencers. In de ochtend deden ze een spel waar ze zo veel mogelijk volgers moesten verdienen. In de namiddag werd hun stressbestendigheid op de proef gesteld, want het leven van een influencer is niet om mee te lachen. Na het eten deden we nog een galabal.

Rakwi Ronka ontsloeg al zijn werknemers vandaag. Hij vermoedde dat er spionnen in zijn fabriek werkten en niets is minder waar, want onze rakwi’s waren degene die het geheime recept wilden stelen en deze zelf verkopen. Na de middag kregen de rakwi’s ook de kans om een gouden ticket te winnen voor de enige echte Sjakie en de Chocoladefabriek film te bekijken. Hier genoten we samen van en werden we ook nog eens getrakteerd door Heleen die vandaag jarig was! ✨🥳

Vanochtend speelden de tito’s een heel vuil spel met verf. Ze moesten bewijzen dat ze goed kunnen inschatten wie bepaalde opdrachten zou winnen. In de namiddag konden de ze genieten van een verfrissende douche. ‘s Avonds kwamen ze via een spel te weten de dat de verloren leider Remi op de kampplaats aankwam.

Vandaag werden de keti’s geconfronteerd met hun overbodige luxe. Dit deden ze aan de hand van een variant van vlaggenroof waarbij ze deze luxe konden verliezen. Sommigen deden dit dan ook en voor hen was dit een harde klap. Om het hoofd weer even koel te krijgen besloten de Keti’s het sleerzeil te verkennen. Na deze afkoeling dompelden de mannelijke Keti’s zich even om in het in leven van een echte vrouw. Dit was zoals elke jaar een echt spektakel waarbij verschillende personen het toch even warm kregen.

Vandaag werd er bij de aspis gestreden voor de olympische vlam tussen de christenen en de grieken, met voor en tegenstanders geleid door Theodosius I. In de namiddag moesten onze Griekse pubers goed de tijd bijhouden om hun opdrachten tijdig, maar niet te vroeg te voltooien. Daarna was he tijd voor het sleerzeil, pijn door dennenappels onder het sleerzeil hield hen niet tegen. De avond eindigde in de tabakdozen met een grote versie van ‘Doolhof’ met knipoog naar het Labyrint van de Minotaurus en de draad van Ariadne, gevolgd door enkele tabaksdoosspelletjes.

Tot Morgen!!