Het was opvallend stiller dan anders op onze kampplaats. De Keti’s en Aspi’s zijn met veel goesting vertrokken op tweedaagse. Gelukkig waren er deze nacht geen tenten omgewaaid en werd het een warme, zonnige dag. De luisteraars van ChiRADIOjow konden niet wachten om de dag te beginnen!

Vandaag verkenden onze speelclubnouten een groot ruimteschip, maar er waren verraders op het schip die uitgeschakeld moesten worden. Na een hevige strijd tussen de crewmates en de imposters trokken de crewmates aan het kortste eind en kon onze ruimtereis zoals gepland doorgaan. Toen de middag viel werd onze bevolking getroffen door een aanval van buitenaardse wezens, zogenaamde exo’s. Die namen de aarde over en roeiden de mensheid uit, maar die exo’s konden het onderling ook niet goed met elkaar vinden. Tijdens de overname begonnen de exo’s elkaar uit te schakelen met alienvergif tot er slechts één opperexo overbleef. In de avond werd er afgerond met een bieptest om de conditie van onze speeclubnouten te testen. Iedereen slaagde hiervoor met een grote onderscheiding!

Op de jobsafari bij rakwi 1 stond ‘garagist’ op de planning. In de ochtend moesten ze zoveel mogelijk benzine verzamelen om in de namiddag te racen in een echt formule 1 circuit! Daarna hebben ze zich geamuseerd op het sleerzeil met bruine zeep. Wanneer de rakwi’s dachten dat hun dag niet meer leuker kon worden, werd hun slaapkamer omgetoverd tot een cinema en keken ze naar Verschrikkelijke Ikke, met als kers op de taart: POPCORN! Aan alle mooie liedjes komen dan toch een einde want dan was het tijd om te gaan slapen…

Verder leek het deze middag wel alsof de chocoladefabriek van rakwi ronka ontplofte. Rakwi 2 speelde verschillende spelletjes met verf en konden zich daarna douchen. In de avond werd een episch kennisspel gespeeld waar de rakwi’s al hun energie in kwijt konden.

De tito’s werden belast met een zeer belangrijke en ingrijpende taak, namelijk Wervik beschermen van een cyberaanval. Gelukkig slaagden zijn in deze opdracht en konden ze schade vermijden aan het thuisfront. ’s Middags speelden ze dan spelletjes met tabaksdozen.

De Keti’s vertrokken dus met volle moed op tweedaagse. Voor velen onder hen was dit de eerste keer. Ze wandelden maar liefst 18 kilometer en daarna was het tijd om een slaapplek te zoeken. Na dat ze die gevonden hadden genoten ze van een lekker frietje. Smakelijk!

Voor de aspi’s stond er dus geen spel op de planning maar een tweedaagse. Na de toneeltjes en de keukencorvee maakten ook zij hun trekkersrugzak op om te vertrekken naar hun speciale activiteit. Dit jaar was dit namelijk een dikke drie uur vertoeven in het subtropisch zwemparadijs van Sunparks. Genoten hebben ze zeker! Daarna moesten er nog enkele kilometers afgelegd worden om in Balen een slaapplek te zoeken. Deze werd dan ook snel gevonden in een lokale parochiezaal. Als beloning stond hen frietjes te wachten, dit wel met een korte intermezzo van een boze ‘local’ die gekend staat bij de politie … Maar alles veilig en wel, wij genieten van onze frietjes 🙂

De speelclubbers, rakwi’s, tito’s en kookploeg proberen hier nog ten volste te genieten van de rust voor de oudsten terugkeren en de sloebers er bijkomen. We verlangen naar de komst van onze jongsten want dan zijn we eindelijk compleet! Nu gaat iedereen snel slapen, want morgen gaat ook de rest op wandel!

Tot morgen!