Deze ochtend werden we wakker met veel regen, wat voor een vertraagde start zorgde. De eettenten waren omgevallen, waardoor de leiding ze opnieuw moest opzetten. Hierdoor begon de dag wat later dan gepland, Maar we lieten ons niet ontmoedigen door de regen en startten toch onze dag met een glimlach!

Vandaag werden de speelclubbers omgetoverd tot echte astronauten. Ze startten de dag met een lancering naar de maan en hadden een grote missie voor de boeg: de grootste boer van de maan worden!  Na de ontdekking van de maan was het tijd om andere planeten te ontdekken. Dit verliep echter niet zo vredevol, want de speelclubbers vonden dat enkel één planeet een plaatsje in de ruimte verdiende. Na deze spannende strijd tussen de verschillende planeten, was het tijd om terug vrede te sluiten! We eindigden deze avontuurlijke dag met een gekke stoelendans op de leukste liedjes! Daarna werd het voor de astronautjes tijd om in hun bedje te kruipen.

Rakwi 1 is vandaag van start gegaan met hun jobsafari. Ze zijn de dag gestart als werkloze, maar tegen het einde van de dag vonden ze elk een job die perfect bij hun past! Ze hebben een oneindige dosis energie en kijken er naar uit om de volgende dagen nog andere beroepen te ontdekken!

Deze ochtend speelde rakwi 2 een spelletje waar ze geld moesten verdienen om uit de schulden te komen bij foute vrienden en terug clean te zijn want Willy Wonka wilt geen verslaafde oempa loempa’s in zijn fabriek hebben. In de middag leerden ze onderhandelen in chocolademerken met een finalespel hiervan in de avond. Het toppunt voor velen vandaag waren toch wel de boterhammen met stiereboter, waar velen geen genoeg van kregen.

In de ochtend werden de Tito’s ontvoerd door aliens en moesten ze om ter eerst ontsnappen uit hun gevangenis (escaperoom) en in de namiddag was er grote oorlog tussen Wallonië en Vlaanderen en heeft Vlaanderen uiteindelijk de overhand gekregen. ‘S avonds mochten ze hun eigen kampen verdedigen in een potje vlaggenroof.

Na een stormachtige ochtend besloten ook de Keti’s om in actie te schieten. Team kapers probeerde deze ochtend Zaventem over te nemen. Team luchthaven crew deed er alles aan om dit te vermijden, helaas zonder succes. ‘s Middags transformeerden de keti’s in een special forces team, klaar om een reeks uitdagende missies aan te gaan. Na een potje baseball, sloten we de dag af met een amusante quiz, aan zangtalent ontbreken de keti’s niet!

De aspis begonnen hun Grieks mythologisch avontuur nu echt door kennis te maken met de Griekse goden. Hiervoor hadden ze zichzelf al ingelezen en moesten ze koppeltjes maken met eigenschappen en weetjes over onze Griekse hogere machten. In de namiddag hadden de Helden uit Wervik de taak om de bedriegers/verraders ingekleed als Medusa onder hen te ontmaskeren. Hoewel er enkelen versteend werden, kwamen toch alle aspis hier levend uit. Helaas zonk het schip onder de woeste zee van Poseidon vooraleer Zeeslag werkelijk gespeeld kon worden. Maar de aspis vinden altijd wel een manier om zich te amuseren, zeker met een spelletje ‘Ik zit in het groen Griekenland editie’ en een spelletje baseball.

Morgen zijn we er weer, nu zijn we onderweg naar dromenland!